Ratkaisut tiimeille → Fasilitointi

Fasilitointi

Fasilitointi hyödyntää tiimissä olevan viisauden yhteiseen käyttöön.

Kuulostaako tutulta?

 1. tiimisi ei innostu ideoistasi
 2. tiimiläiset eivät näe yhteyttä organisaation strategian ja oman työn välillä
 3. tarvitsemme enemmän innovatiivisia ratkaisuja kilpailussa pärjäämiseen
 4. meiltä puuttuu selkeä suunnitelma strategian arkeen viemiseksi
 5. suunnittelun fokus jää usein liian hämäräksi

Jos väittämät tuntuvat tutulta, kamppailet samojen ongelmien kanssa kuin monet muut toimitusjohtajat.

Kysy lisää fasilitoinnista oheisella lomakkeella.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä tai kysy lisää oheisella lomekkeella

  Lisätietoja fasilitoinnista

  Fasilitointi edistää tehokasta tiimityöskentelyä, päätöksentekoa ja vuorovaikutusta, mikä johtaa parempiin tuloksiin ja parantaa tiimin dynamiikkaa. Fasilitointi tukee erinomaisesti valmentavan ja inhimillisen johtamisen tyyliä, joissa halutaan kaikkien osallisten osaaminen käyttöön, sitoutetaan ihmiset oman työn suunnitteluun ja tuunaamiseen ja jossa tarjotaan tiimiläisille merkityksellisyyden kokemista omassa työssään ja työyhteisössä.

  Fasilitoinnin menetelmät ja prosessi suunnitellaan sen jälkeen, kun olemme kirkastaneet tapaamisten tavoitteet.

  Mikä on muuttunut fasilitoinnin avulla?

  Kaikki esimerkit ovat omilta asiakkailtamme viimeisen 48 kuukauden ajalta.

  Lisää järjestelmällisyyttä tekemiseen

  Meillä on ollut aiemmin hyviä suunnittelukokouksia mutta haaste on ollut se, että aika on loppunut aina kesken ja jatkotoimenpiteet on jääneet päättämättä.

  Tekeminen on suunnitelmallisempaa

  Fasilitaattorin suurin hyöty oli siinä, että meillä on nyt yhteinen suunnitelma siitä, miten yhdessä suunnitellut asiat etenevät ja miten niitä seuraamme.

  Pystymme keskittymään olennaiseen

  Yhteiset tapaamiset ovat kullanarvoisia kaikille. Tapaamisten onnistuminen on erinomaisen tärkeää ja siksi päätimme käyttää fasilitaattoria apuna. Kun fasilitaattori huolehti tapaamisen etenemisestä kohti tavoitteita, niin me pystyimme keskittymään ajatteluun ja ideointiin.

  Energinen ja näkemyksellinen kumppani johtamisen kehittämisessä

  Autamme asiakkaitamme saavuttamaan strategisia tavoitteita johtamista kehittämällä. Palveluihimme kuuluu valmennukset ja coaching johdolle ja esihenkilöille. Johtajille olemme perustaneet vuonna 2014 johtajaverkoston Jyvän. Kaikkea tekemistämme ohjaa halu ja kyky nopeuttaa asiakkaiden tavoitteiden saavuttamista.

  Vahvuuksiamme ovat monipuolinen osaaminen ja kokemus johtamisesta, valmentamisesta ja coachingista.

  Tekemisemme perustuu neljän A:n ympärille; ammattitaito,arvostus, asiakaslähtöisyys ja avoimuus.

  Sirpa Salin-Suolanen
  sirpa.salin-suolanen@vastuuvalmennus.fi
  Soita 0400 425062

  sirpa-salin-suolanen-7409812_E1

  Sirpa on perustanut Vastuu Valmennus Oy:n vuonna 2009. Ennen yrittäjäksi ryhtymistään Sirpa on toiminut erilaisissa johto-, esimies- ja asiantuntijatehtävissä yli 20 vuotta. Sirpa on unelmatyössään auttamassa asiakkaitaan onnistumaan!

  Yhteistyömme Sirpan kanssa perustuu sopimukseen, jossa kehitämme tekemistä vuositasolla ja kvartaaleittain. Näin varmistamme, että kehittämistoimenpiteet vastaavat liiketoiminnan nopeastikkin muuttuneita tarpeita. Pitkäjänteinen yhteistyö on palkitsevaa ja merkityksellistä meille molemmille.

  - CEO Jukka Koskenkanto, Cloudriven Oy

  Coaching maadottaa, jäsentää ja kerää tekemiseni erinomaisesti yhteen. Kun maadotus on tehty, pääsen coachini kanssa tehokkaasti ja ratkaisukeskeisesti eteenpäin. Tämä lisää omaa työhyvinvointiani ja tuloksellisuuttani.

  - Kirsi Katajainen, palvelupäällikkö Pihlajalinna Oyj

  Ajattelemiselle pitää ottaa aikaa ja siitä syntyy näkemys. Silloin ajatukset eivät sotkeudu lillukanvarsiin, vaan voi keskittyä kokonaisuuksiin. Sain lisää Itsevarmuuttaa siitä, että jos jotain sattuisi, on paljon avoinna olevia ovia.

  Seuraavan kauden tavoitteiden saavuttamiseen pitää tehdä hyvät suunnitelmat. Päätimme varmistaa, että me johtoryhmäläiset voimme keskittyä läsnäoloon ja suunnitelman sisältöön. Fasilitaattori valitsi sopivat menetelmät ja varmisti hyvän energian säilymisen koko tiiviin päivän ajan. Päivän tuloksena syntyi konkreettinen suunnitelma siitä, millä toimenpiteillä, vastuilla ja seurannalla tavoitteet saavutetaan kvartaali kvartaalilta. Vähintäin yhtä tärkeää on, että opimme paljon itsestämme ja toisistamme.

  360-kyselyjen tuloksena johdolle muodostui selkeä käsitys siitä, mitkä ovat suurimmat esihenkilötyön kehittämisalueet. Coachimme ehdotti meille tiimicoachingia näiden kehittämisalueiden menetelmäksi. Olemme tyytyväisiä kolmen tapaamiskerran kokonaisuuteen. Jokainen johtoryhmän jäsen sai olla sekä coachina että coachattavana. Löysimme itsestämme ja toisistamme ajatusmalleja, jotka hidastivat esihenkilötyön sujumista. Toisaalta tunnistimme toisissamme ajattelua ja toimintamalleja, joita kannattaa ehdottomasti monistaa. Huomasimme myös, että meillä on todella paljon piilossa olevaa potentiaalia, joka pitää saada jatkossakin paremmin näkyväksi.

  - CEO Jukka Koskenkanto, Cloudriven Oy

  35

  vuotta kokemusta johtamisesta, valmentamisesta ja coachingista.

  3000

  tuntia asiakastyötä eri toimialoilta.

  10

  vuotta yhteistä matkaa johtajaverkosto Jyvässä.

  logomusta (2)