Ratkaisut johtajalle → Yksilöcoaching

Yksilöcoaching

Ota aikaa ajattelulle - takaan, että se kannattaa.

Kuulostaako tutulta?

 1. päivät menevät tulipaloja sammutellessa
 2. riittämättömyyden tunne vie energiaa
 3. palautetta ja tukea ei saa keneltäkään
 4. omaan kehittymiseen ei ole jäänyt aikaa
 5. oman tekemisen reflektointi jää aina tekemättä
 6. luottamukselliset keskustelut haasteista ovat harvinaisia

Jos väittämät tuntuvat tutulta, kamppailet samojen ongelmien kanssa kuin monet muut toimitusjohtajat.

Aloita lataamalla käytännönläheinen opas coachingista. Siitä selviää mitä business coaching on ja miten sinä voit hyödyntää sitä.

Lataa ilmainen Kehity johtajana - hyödynnä coachingia -opas.

Halusimme kirjoittaa sinulle käytännönläheisen oppaan siitä, mitä business coaching on ja miten sinä voit hyödyntää sitä. Olemme coachanneet erilaisten organisaatioiden johtoa ja avainhenkilöitä yrittäjinä jo yli kymmenen vuotta.

kehity-johtajana-hyodynna-coachingia

  Olen lukenut ja hyväksynyt tietosuojaselosteen.


  Lataamalla oppaan tilaat samalla Vastuu Valmennuksen uutiskirjeen. Vastuu Valmennuksen uutiskirjeessä saat vinkkejä itsesi ja organisaatiosi kehittämiseen. Kirjeemme ilmestyy sähköpostiisi muutaman kerran vuodessa ja voit koska tahansa perua tilauksesi uutiskirjeen lopussa olevasta linkistä.

  Mikä on muuttunut coachingin avulla?

  Kaikki esimerkit ovat omilta asiakkailtamme viimeisen 48 kuukauden ajalta.

  En jää enää yksin asioiden kanssa. Saan tukea muilta.

  En halua jäädä asioiden kanssa enää yksin. Pyydän apua ja tukea rohkeammin niin kollegoiltani kuin hallitukseltakin.

  Minusta on tullut inhimillisempi johtaja

  Huomaan, että olen inhimillisempi johtaja nykyään. En voi vaatia mahdottomia muilta. En pysty itsekkään mahdottomiin suorituksiin.

  Aikataulutus on selkeämpää kun ennen

  Minulla on one-to-one keskustelut kalenteroitu ensimmäistä kertaa. Seuraavaksi täytyy panostaa keskustelujen sisältöön.

  Lisätietoja coachingista

  Coaching on kumppanuutta ajattelua herättävässä ja luovassa prosessissa, joka inspiroi sinua henkilökohtaisen ja ammatillisen potentiaalisi täysipainoiseen hyödyntämiseen (International Coach Federation, ICF:n määritelmä). Tehtäväni coachina on tukea ja kannustaa sinua löytämään kulloiseenkin tilanteeseen parhaiten sopivat ajattelu- ja toimintatavat.

  Coachaan yksilöitä, ryhmiä tai tiimejä. Kun haluat saada aikaiseksi isompaa muutosta toimintaan, suosittelen hybridimallia, jossa samanaikaisesti on meneillään sekä yksilö- että ryhmäcoachingprosesseja. Suunnittellaan prosessit yhdessä niin, että ne vastaavat tarpeitasi. Tavoitteellisessa työskentelyssä hyödynnän mm. Everything DiSC-tuoteperheen työkaluja ja 360-arviointeja. Roolit yhteistyömme aikana ovat selkeät; minä coachina vastaan prosessin etenemisestä kohti tavoitteita ja sinun vastuullasi on ideoiden ja oivallusten toimeenpano. Ammattimaisesti toteutetulla yhteistyöllä varmistamme coachingin vaikuttavuuden ja hyödyt sinulle ja koko organisaatiollesi.

  Coaching-polku

  Coaching-yhteistyö kanssasi on luottamuksellinen ja tavoitteellinen prosessi, joka koostuu useasta tapaamisista. Prosessin tavoitteet linkittyvät organisaatiosi tavoitteisiin ja kehittämissuunnitelmiin.

  Tapaamiset toteutamme kasvokkain tai virtuaalisesti tai näitä keinoja yhdistelemällä. Sertifioituna coachina pitkä johtamiskokemukseni, vahvat kysymykseni, haastamiseni ja läsnäoloni auttavat sinua näkemään itsesi ja johtajuutesi uudella tavalla ja löytämään ratkaisuja erilaisiin haasteisiin.

  1. Tutustumme

  Yhteistyömme onnistumisen kannalta on tärkeää, että käytämme aikaa toisiimme tutustumiseen ja luottamuksen rakentamiseen.

  2. Tavoitteet yhteistyöllemme

  Sovimme sinun ja mahdollisesti myös esihenkilösi kanssa tavoitteet yhteistyöllemme.

  3. Coaching-tapaamiset

  Tapaamme 3-4 viikon välein 1-2 tuntia kerrallaan.

  4. Väliarviointi

  Väliarviointi siitä, miten olemme edistäneet tavoitteiden saavuttamista. Myös esihenkilö voi osallistua tähän tapaamiseen.

  5. Coaching-tapaamiset

  Tapaamisemme jatkuvat yhdessä sopimallamme rytmillä.

  6. Mitä saimme yhdessä aikaiseksi?

  Coachingprosessin päätyttyä teemme yhteenvedon tuloksista. Myös esihenkilö voi osallistua tähän tapaamiseen.

  Esimerkki yksilöcoachingista: 

  Tapaan Sinut kahdeksan kertaa kolmen tai neljän viikon välein. Yhden tapaamisen kesto on 1.5 h. Ennen tapaamisia tutustumme ja sen jälkeen sovimme oman esihenkilösi kanssa yhteistyömme tavoitteista. Prosessin puolivälissä ja sen loputtua varmistamme, että etenemme kohti tavoitteita.

  Esimerkki tiimicoachingista:

  Tapaan tiimin neljä kertaan kolmen viikon välein. Yhden tapaamisen kesto on 2.5 h. Ennen tiimien tapaamista sovimme tavoitteet yhteiselle tekemiselle ja lopussa pyydämme palautteen osallistujilta. Ryhmän jäseniä yhdistää samantyyppiset tavoitteet. Varsinaisten tavoitteiden lisäksi valmentava vuorovaikutus tulee osaksi arjen kommunikaatiota.

  Esimerkki hybridicoachingista:

  Tapaan tiimien vetäjät henkilökohtaisesti kuusi kertaa neljän viikon välein. Tapaamisen kesto on 1h. Kolmen viikon välein tiimien vetäjät kokoontuvat yhteisen agendan äärelle jakaakseen osaamista toisilleen.Tavoiteasetanta ja palautteen anto kuuluvat myös hybridimalliin.

  Energinen ja näkemyksellinen kumppani johtamisen kehittämisessä

  Autamme asiakkaitamme saavuttamaan strategisia tavoitteita johtamista kehittämällä. Palveluihimme kuuluu valmennukset ja coaching johdolle ja esihenkilöille. Johtajille olemme perustaneet vuonna 2014 johtajaverkoston Jyvän. Kaikkea tekemistämme ohjaa halu ja kyky nopeuttaa asiakkaiden tavoitteiden saavuttamista.

  Vahvuuksiamme ovat monipuolinen osaaminen ja kokemus johtamisesta, valmentamisesta ja coachingista.

  Tekemisemme perustuu neljän A:n ympärille; ammattitaito,arvostus, asiakaslähtöisyys ja avoimuus.

  Sirpa Salin-Suolanen
  sirpa.salin-suolanen@vastuuvalmennus.fi
  Soita 0400 425062

  sirpa-salin-suolanen-7409812_E1

  Sirpa on perustanut Vastuu Valmennus Oy:n vuonna 2009. Ennen yrittäjäksi ryhtymistään Sirpa on toiminut erilaisissa johto-, esimies- ja asiantuntijatehtävissä yli 20 vuotta. Sirpa on unelmatyössään auttamassa asiakkaitaan onnistumaan!

  Yhteistyömme Sirpan kanssa perustuu sopimukseen, jossa kehitämme tekemistä vuositasolla ja kvartaaleittain. Näin varmistamme, että kehittämistoimenpiteet vastaavat liiketoiminnan nopeastikkin muuttuneita tarpeita. Pitkäjänteinen yhteistyö on palkitsevaa ja merkityksellistä meille molemmille.

  - CEO Jukka Koskenkanto, Cloudriven Oy

  Coaching maadottaa, jäsentää ja kerää tekemiseni erinomaisesti yhteen. Kun maadotus on tehty, pääsen coachini kanssa tehokkaasti ja ratkaisukeskeisesti eteenpäin. Tämä lisää omaa työhyvinvointiani ja tuloksellisuuttani.

  - Kirsi Katajainen, palvelupäällikkö Pihlajalinna Oyj

  Ajattelemiselle pitää ottaa aikaa ja siitä syntyy näkemys. Silloin ajatukset eivät sotkeudu lillukanvarsiin, vaan voi keskittyä kokonaisuuksiin. Sain lisää Itsevarmuuttaa siitä, että jos jotain sattuisi, on paljon avoinna olevia ovia.

  Johtajaverkostossa on merkittävä määrä kokemusta, jota jaamme toisillemme alustusten, avoimen keskustelun ja kysymysten kautta. Näistä keskusteluista ja spekuloinneista on aina jäänyt omiin muistiinpanoihin myös käytännönläheisiä ideoita, joita olen päässyt soveltamaan arjessa omiin haasteisiini. Oikein hankalassa tilanteessa, on mahdollisuus saada suoraa neuvontaa ja vinkkejä verkostolta.

  - Eerik Keisala, CEO, Bim Finland Oy

  Kuukausittainen Oma-Valmennus tarjoaa mahdollisuuden työn laajojen kokonaisuuksien tarkasteluun ja askelmerkit niiden edistämiseen. Joskus on tarpeen keskustella yksityiskohtien toteuttamisesta ja toisinaan riittää laajempi tavoitteiden tarkastelu. Työtehtäviä on paljon ja ulkopuolinen sparraaja saa ajatukset oikeille raiteille kiireen keskellä, pohtimaan mitkä ovat oman työn prioriteetit ja seuraamaan niiden toteutumista.

  - Emmi-Maria Ukko, Kymen Vesi Oy, laitospäällikkö

  Koen, että verkostoituminen ja omien ajatusteni reflektointi on tärkeää sekä oman että organisaationi menestymisen kannalta. Olen ollut jäsenenä johtajaverkosto Jyvässä jo pitkään ja koen, että tämä on paras verkosto yritysjohtajille, missä olen mukana. Kokonaisuus on erittäin toimiva; mielenkiintoisia alustuksia Suomen talouselämän huipulta ja niiden jalostamista kollegojen kanssa eri toimialoilta. Suosittelen kaikille, jotka haluavat kasvaa ja kehittyä johtajina!

  - Tomi Hautala, Free Agent

  35

  vuotta kokemusta johtamisesta, valmentamisesta ja coachingista.

  3000

  tuntia asiakastyötä eri toimialoilta.

  10

  vuotta yhteistä matkaa johtajaverkosto Jyvässä.

  logomusta (2)