Rakenna johtoryhmästäsi kilpailuetu

Yrityksen johtoryhmä vaikuttaa tekemisillään - ja tekemättä jättämisillään - organisaation menestymiseen ja uudistumiskykyyn.

“Suunta on hyvä, mutta matkaa on jäljellä. Olennaista on, että mukana ovat oikeat henkilöt. Nyt on, ja matka etenee suoraan valtatietä pitkin eikä kiemurrellen kinttupoluilla.”

Tämä lainaus on avoin kommentti kyselystä, jonka lähetimme syyskuussa 2021 suomalaisten pk-yritysten toimitusjohtajille. Kysyimme toimitusjohtajilta, mitä mieltä he ovat johtoryhmiensä tiimityöskentelystä. Kyselyyn vastasi 33 toimitusjohtajaa.  Kysymykset koskivat johtoryhmien keskinäistä luottamusta, sitoutuneisuuutta, konkfliktien käsittelyä, tilivelvollisuutta ja tulostietoisuutta. Nämä ominaisuudet ovat menestyskirjailijan ja liikkeenjohdon konsultin Patrick Lencionin mukaan hyvän tiimityön peruspilareita. Vastausten perusteella voi vetää johtopäätöksen, että suomalaisissa johtoryhmissä on aitoa tiimitekemistä mutta myös parannettavaa löytyy. Toimitusjohtajat antoivat parhaimmat arviot  johtoryhmäläisten sitoutumisesta johtoryhmätyöskentelyyn ja johtoryhmätyöskentelyn tuloksellisuudesta.

Selvityksen tulokset vahvistivat myös omaa käsitystäni johtoryhmätyöskentelyn keskeisemmästä kehittämiskohteesta:vuorovaikutuksesta. Useiden vuosien kokemukseni johtoryhmätyöskententelystä sekä osallistujana että valmentajana rohkaisevat minut väittämään:  Kun osaamme ja rohkenemme haastaa toisiamme enemmän ja kyseenalaistaa kollegan näkemyksiä ja tekemisiä rakentavammin, löydämme ajoissa ne haasteet, jotka muuten jäisivät johtoryhmän agendalla käsittelemättä.

Jos haluat lisää tietoa siitä, miten pk-yritysten toimitusjohtajat arvioivat johtoryhmiensä tiimityöskentelyä, niin lataa tekemämme selvitys. Tuloksia tarkastelemalla löydät varmasti vahvuuksia ja kehittämisajatuksia oman tiimisi kehittämiseen kilpailueduksi.

Johtoryhmällä merkittävä vaikutus organisaation menestymiseen

Johdon tekemisillä – ja tekemättä jättämisillä – on merkittävä vaikutus organisaation menestymiseen ja uudistumiskykyyn. Pärjääminen entistä monimutkaisemmassa ja nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä edellyttää johtoa, joka uskaltaa ja osaa rakentavasti kyseenalaistaa sekä omaa että muiden ajattelua ja tekemistä.

Kun ihmiset luottavat toisiinsa, johtoryhmä voi löytää avoimen ja tuloksellisen toimintatavan. Vaikka jokaisen johtajan oma asiantuntemus ja osaaminen ovat tärkeitä, johtoryhmässä kaikkien pitää haluta ja osata luoda turvallinen ympäristö yhdessä toimimiseen. Kun ilmapiiri on turvallinen, asioista uskalletaan puhua. Jokainen voi olla oma itsensä ja tuoda esille omia mielipiteitä ja ideoita.

Tiimin viisi toimintatasoa -malli

Menestyskirjailija ja liikkeenjohdon konsultti Patrik Lencioni on luonut mallin voittajatiimin rakentamiseen viidessä tasossa, jossa tiimi saavuttaa luottamuksen avulla tuloksellisen toimintatavan.

® Vastuu Valmennus

Kiinnostuitko?

Lataa lisämateriaalia itsellesi. Voit ladata tekemämme selvityksen sekä lisäksi kehittämämme valmennuksen esitteen.

selvitys-vv

Lataa selvitys

Selvitimme syksyllä 2021 PK-yritysten toimitusjohtajilta miten heidän johtoryhmänsä toimivat. Lataa tekemämme selvitys syöttämällä sähköpostisi.

  Olen lukenut ja hyväksynyt tietosuojaselosteen.


  Lataamalla selvityksen tilaat samalla Vastuu Valmennuksen uutiskirjeen. Vastuu Valmennuksen uutiskirjeessä saat vinkkejä itsesi ja organisaatiosi kehittämiseen. Kirjeemme ilmestyy sähköpostiisi muutaman kerran vuodessa ja voit koska tahansa perua tilauksesi uutiskirjeen lopussa olevasta linkistä.

  tiimin-viisi-toimintatasoa

  Lataa valmennuksen esite

  Olemme kehittäneen valmennuksen nimeltä Tiimin viisi toimintatasoa™. Valmennus ratkaisee johtoryhmätyön yleisimmät ongelmat. Lataa esite syöttämällä sähköpostisi.

   Olen lukenut ja hyväksynyt tietosuojaselosteen.


   Lataamalla esitteen tilaat samalla Vastuu Valmennuksen uutiskirjeen. Vastuu Valmennuksen uutiskirjeessä saat vinkkejä itsesi ja organisaatiosi kehittämiseen. Kirjeemme ilmestyy sähköpostiisi muutaman kerran vuodessa ja voit koska tahansa perua tilauksesi uutiskirjeen lopussa olevasta linkistä.

   Asiakkaiden kommentteja

   "Johtoryhmäläisten kalentereihin varatut ajat ovat välttämättömiä yhteisen tahtotilan lujittamiseksi. Ammattivalmentajan apu varmisti sen, että keskustelun fokus säilyi ja että pystyimme käsittelemään myös meille vähän arempiakin aiheita. Luottamuspääoma vahvistui johtoryhmässämme ja olemme entistä vahvempi tiimi."